Boeddhistisch Spiritueel centrum

Innerlijke rust vinden, dichterbij jezelf komen en je eigen kracht ontwikkelen; dat is waar ons Spiritueel centrum voor staat. De sfeer, de fijne energie en bovenal de liefdevolle mensen die er werken, maken het een hele toegankelijke en mooie ontmoetings- en inspiratieplek.

Wat we aanbieden

We bieden verschillende cursussen, workshops en sessies aan. Denk aan spirituele genezers, therapeuten en coaches die bij ons komen. Ieder met eigen kwaliteiten.

Van klankschalensessie, shiatsu massage, energetische healing, Hatha Yoga les tot energetische huisreiniging. Het kan allemaal.

Het spiritueel centrum is dus een soort wellnesscentrum voor lichaam, ziel en geest. 

Nu in ons centrum

Live Gospel muziek

Muziek vanuit het hart als heler en verbinder…
Door Robbert Duijf
 

Robbert brengt zijn muziek puur, oprecht en vol passie. Je herkent hem en zijn muziek in dit verhaal over Gospel-Blues: De term gospelmuziek ontstond waarschijnlijk in de jaren 20. Op de katoenvelden was het voor de slaven niet toegestaan om met elkaar te praten, zingen mochten ze echter wel. Zo ontstonden liederen van hoop en bemoediging, ze werden verrijkt met ritmische invloeden uit de blues.

Gospelmuziek wordt gekarakteriseerd door geïmproviseerde, verhalende passages en extravagante expressiviteit. De overdracht van gevoelens, de eigenheid van de zanger, zijn durf om zich bloot te geven dankzij de herkenning en ondersteuning van de toehoorders, dat is wat gospel-blues in zijn puurste vorm inhoudt. Dat is ook wat gospel-blues onderscheidt van andere muziekgenres, het roept een gemeenschapsgevoel op en zorgt voor verbinding.

In een mix van old school delta-blues, Brits-Amerikaanse folk revival en gospel-blues, vertelt hij zijn verhalen samen met zijn gitaar. Zijn stem is rouw, oprecht en vol overgave. Door vanuit zijn hart te spelen en zingen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek. Een verbinding die juist in deze tijd zo belangrijk is!

Zijn laatste release Dangerous Mood is een combinatie van solo-werk en gastmuzikanten. De nummers op de plaat zijn heel persoonlijk, elk nummer vertelt zijn eigen verhaal over pijn, verlies, hoop en liefde.

Wanneer?
Op zondag 16 januari van 14.00 tot 17.00 uur.
Op zondag 6 februari van 14.00 tot 17.00 uur.

Praktisch
Geef je even door met hoeveel personen je komt genieten?

Kosten
€ 25,00 per persoon, inclusief koffie, thee en gebak

 

De vuurcirkel

Vuur is krachtig, vuur is helend, vuur werkt transformerend… 
Door Joep Schelberg
 
Joep is een man van de natuur. Zijn drijfveer is: ‘Mens en natuur verbinden als helende kracht’. Als  paardencoach en energetisch coach begeleid hij mensen graag op hun levenspad, waarbij hij zich laat leiden door zijn spirit team.
 

Eén van de krachtige en transformerende elementen van de natuur is vuur. Bij de vuurcirkel verbinden we ons met het vuur, onszelf en met elkaar. Op deze avond is er ruimte voor het groepsproces én je eigen proces. Je mag delen met de groep of in stilte meedoen. 

Tijdens de ceremonie laten we los wat ons niet meer dient en verwelkomen we het nieuwe. Joep zorgt voor een veilige sfeer, die je als een warme bedding zult ervaren van waaruit mooie verbindingen ontstaan.

Praktisch
Trek warme kleding aan en schoenen die vies mogen worden. Neem een lekkere warme deken mee als je het snel koud hebt.

Wanneer?
Op vrijdag 28 januari om 19.00 uur openen we de vuurcirkel en de ceremonie duurt ongeveer 2 uur.

Kosten
€ 25,00 per persoon, inclusief thee en een veganistisch hapje

Soundhealing

Heerlijk ontspannen, een moment voor jezelf…

Door Dion Metsemakers

Dion heeft enkele maanden in Nepal gewoond en daar in de overdracht zijn klankschalen gekregen van de meester. In zijn sessies volgt hij de Ayurvedische en Tibetaanse methodes.

Je mag lekker gaan liggen en luisteren naar de betoverende klanken. De trilling van de klankschalen zorgt voor een innerlijke massageIeder orgaan en al je weefsel heeft een eigen, natuurlijke trilling. Bij ziekte of (emotionele) blokkades is er een verstoring hierin. De klanken van de schalen werken helend en kunnen blokkades verminderen of opheffen en de organen ontgiften.

Met deze sessie geef je liefde, tijd en ruimte aan jezelf. Kom tot een diepe innerlijke rust en kom terug in je natuurlijke staat van harmonie en balans.

Praktisch
Er zijn 10 plekken per sessie en elke sessie duurt 60 minuten. Neem zelf een yogamat of badlaken mee om op te liggen en een extra kussen.

Wanneer?
Nog geen datum geplant, deze volgt snel.
Heb jij interesse voor een teamuitje of teambuilding, dan kunnen we samen kijken naar een datum om te plannen.

 Kosten
€ 25,00 inclusief thee

Onze ruimte en de locatie

Onze ruimte voor retraites, meditatie, intervisie en stilte ligt in het mooie Zuid-Limburg, vlakbij Valkenburg aan de Geul. En biedt veel mogelijkheden om je fysieke en spirituele gezondheid te bevorderen, te ontwikkelen en te delen. Ook in onze grote tuin kun je midden in de natuur in de fruitboomgaard of in onze meditatiecirkel gegarandeerd tot rust komen. Onze locatie in Schin op Geul is goed bereikbaar. 

Thuiskomen bij jezelf...

Loskomen van alle dagelijkse prikkels en opnieuw verbinding maken tussen je hoofd en je hart. Gedachten, patronen en oude overtuigingen loslaten en thuiskomen bij jezelf. En dit meenemen in je dagelijks leven. Dat is een cadeau dat je jezelf altijd mag geven.

Een bezoek aan ons Spiritueel centrum is daarom voor iedereen weggelegd en altijd een goed idee. Want wie wil er nu niet wat meer innerlijke rust?

Een mooi cadeau

Geef jij liever een ervaring cadeau? Met een cadeaubon van An & Caatje geef je een dierbaar iemand een Yogales, een vlaaibakworkshop of sessie in ons Spirituele centrum. Een prachtig gebaar.

Menu