Linzervlaai bakken

In verband met het Coronavirus en de geldende regels van het RIVM zullen we, voordat de reservering goedgekeurd kan worden, enkele vragen stellen. We houden de regels aan die gelden voor de horeca. Samen zullen we kijken wat voor jullie reservering haalbaar is. Helaas zijn genoodzaakt deze regels ook te volgen en hopen op jullie begrip.

Wil je net een stapje verder gaan dan de vlaaibakworkshop? Schrijf je dan nu in voor de Linzervlaai bakworkshop.

Tijdens de workshop in de keuken van An & Caatje maak je zelf op ambachtelijke wijze handmatig dit deeg van begin tot het einde onder begeleiding van bakster Caatje. Naar het “geheime” recept van mijn oud tante. Dit doen we om te voelen en te beleven hoe dit deeg wordt bereid.

Dit deeg is niet met gist vlaaideeg te vergelijken en laat zich dan ook totaal anders bewerken. Aangezien het deeg voor het beste resultaat en de beste verwerking ervan een dag in de koelkast moet rusten maak ik het deeg op voorhand.

workshop-bakkers
workshop-opmaken
workshop-taart-oven
workshop-taarten1
workshop-groep4

Programma

Je maakt je eigen deeg en deze wordt verpakt en in de koelkast gelegd en krijg je na afloop mee naar huis. Hierna gaan we met het op voorhand gemaakte deeg aan de slag. We maken de bodem, vullen de vlaai met overheerlijke abrikozenvulling en werken de bovenkant van de vlaai op de authentieke manier af. In de tijd dat de Linzervlaai in de oven staat gaan we genieten van een kopje koffie of thee met overheerlijk lekkers van bakster Caatje.

Na een gezellige en leerzame workshop ga je naar huis met je eigen gebakken Linzervlaai in de bakvorm van Ø28cm met uitneembare bodem. Je neemt je eigen deeg mee om thuis nog een vlaai van te maken en uiteraard het recept.
Zodat je thuis je kunsten kunt laten zien en nogmaals kunt genieten van een zelfgemaakte Linzervlaai.

Voor wie

Voor iedereen die net een stapje verder wil dan de Limburgse gist vlaai. De workshop is bij uitstek geschikt zijn voor een vrijgezellenfeest, familiedag, verjaardag, bedrijfsuitje of gewoon een gezellige ervaring.

Om iedereen zoveel mogelijk de ruimte te geven om te ervaren, te leren en te vragen zijn de groepen tot maximaal 6 personen. Bij minimaal 3 deelnemers vindt de workshop doorgang, je kan je dus aanmelden als groep, maar alleen ben je uiteraard ook welkom.

Aanmeldingen minimaal 1 dag van tevoren in verband met voorbereidingen.

Duur

De workshop duurt 1,5 tot 2,5 uur.

Kosten

€ 36,95 p.p.

Workshop reserveren