Vlaai bakken

In verband met het Coronavirus en de geldende regels van het RIVM zullen we, voordat de reservering goedgekeurd kan worden, enkele vragen stellen. We houden de regels aan die gelden voor de horeca. Samen zullen we kijken wat voor jullie reservering haalbaar is. Helaas zijn genoodzaakt deze regels ook te volgen en hopen op jullie begrip.

Tijdens de vlaaibakworkshop in onze keuken maak je zelf op ambachtelijke wijze handmatig je eigen Limburgse fruitvlaai.

Uiteraard naar grootmoeders Limburgs recept en we maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van biologische- en streek producten. Het vlaaideeg wordt bereid van Kollenberger spelt. Op aanvraag kunnen de vlaaien ook lactose vrij of veganistisch worden gemaakt. Dit zonder meerprijs! Andere opties of individuele vragen zouden er voor kunnen zorgen dat uw workshop iets duurder word, zoals de wens voor andere fruitvulling.

Je gaat na een gezellige dag naar huis met je eigen gebakken vlaai(en) zodat je thuis kunt laten zien wat je hebt geleerd. Je krijgt het recept mee naar huis zodat je thuis je kunsten kunt laten zien.

workshop-opmaken
workshop-taart-oven
workshop-taarten1
workshop-vlaaien-klein
workshop-groep

Programma

Na een korte uitleg van producten en werkwijze ga je met veel plezier aan de slag met je eigen deeg om je eigen vlaai te maken. Tijdens de baktijd nuttigen we samen een kopje koffie of thee met overheerlijk lekkers van Caatje. Hierna ga je naar huis met je eigen gebakken vlaai(tjes).

Voor wie

Je hoeft geen ervaring te hebben met bakken, je enthousiasme telt! De vlaaibakworkshop is bij uitstek geschikt zijn voor een vrijgezellenfeest, familiedag, verjaardag, bedrijfsuitje of gewoon een gezellige ervaring.

Om iedereen zoveel mogelijk de ruimte te geven om te ervaren, te leren en te vragen zijn de groepen tot maximaal 8/9 personen. Bij minimaal 4 deelnemers vindt de workshop doorgang, je kan je dus aanmelden als groep, maar alleen ben je uiteraard ook welkom.

Omdat we werken vanuit ons hart geven we iedereen de mogelijkheid om te komen bakken. Dus ben je jonger dan 12 jaar, heb je minder tijd of heb je een beperking dan denken we in mogelijkheden. Samen wordt er gekeken voor een aanpassing waar nodig en mogelijk. Met haar achtergrond uit de zorg wordt er altijd een oplossing gezocht. Heb je interesse neem dan contact op met Caatje middels de mail.

Aanmeldingen minimaal 1 dag van tevoren in verband met voorbereidingen.

Duur

De workshop duurt 1,5 tot 2 uur.

Kosten

Vlaaibakworkshop € 24,95 p.p.
Je maakt 1 middelgrote vlaai (Ø 23 cm) met verschillende vulling en neemt deze mee naar huis. Tevens krijg je een recept mee zodat je thuis je kunsten kunt laten zien.

Workshop reserveren