Yoga & harpconcert

Speciale viering: Yoga en Bhajans mét harp

Een zondagochtend breng je het liefst op een sfeervolle manier door. Daarom organiseert An & Caatje samen met Adaja Vloet- Bos een samenzijn, een zondagochtend Yoga uur en aansluitend het Harpconcert.


Programma

Na iedereen verwelkomt te hebben, begin je aan een uur vol avontuur in de yogastudio. Meditatie, yogahoudingen, bezinning;  alles maak je mee tijdens het yoga uur.

Hierna neemt Adaja Vloet-Bos je ca.25 minuten mee met de prachtige harpklanken en met haar mooie stem zingt ze Indiase gebedsliederen (Bhajans).

Na het harpconcert is er koffie en (kruiden)thee met overheerlijk gebak van bakster Caatje en sluiten we de mooie zondag af.

Bij het uitvoeren van de houdingen (Asana’s) in Yoga neemt je lichaam vele verschillende vormen aan van diverse schepselen, zoals, hond, kat, koe, kameel, zwaan, etc. Maar ook legendarische helden of goden, zoals Shiva of Ganesha. We vieren de geboortedag van hen, die staan voor wijsheid en kennis. Door al deze vormen aan te nemen betoont de yogi (beoefenaar van Yoga, iemand die het Yogapad bewandeld) zijn respect omdat hij zich realiseert dat we allemaal van dezelfde energie komen en we stellen ons voor als dat dier of die held, en niet een samenraapsel van afzonderlijke ledematen.

Bhajans bezingen de naam van God, welke zich binnen of buiten jezelf bevindt. Ze zijn een eenvoudige manier om de lichtheid, de vreugde en de schoonheid van het leven te ervaren. Wellicht versta je geen Hindoestaans, maar de klanken raken je hart en je voelt wat er bezongen wordt.

Persoonlijke noot

Adaja (28) woont in Schoonbron en heeft van jongs af aan een passie voor het zingen van meditatieve en Indiase gebedsliederen. Sinds 2012 bespeelt ze de harp. Adaja heeft in de eindontspanning in de Yogales, de Savasana, begeleidt met de harp. Dit was een geweldig mooie ervaring en combinatie met de Yogales waardoor er een samenwerking is ontstaan met An & Caatje.


Details

Waar:
Bij An & Caatje, binnen in de Yogastudio.

Kosten:
€19,50 p.p., inclusief koffie/thee en lekkers van bakster Caatje en zoals altijd zijn de Yogabenodigdheden aanwezig. Je bent vrij om eigen spullen mee te nemen, zoals een handdoek, warme sokken of een lekker vest.

Wanneer en wat:

Zondag 25 maart 2018 van 11.00u tot 13.00u

Chaitra Navrati , hindoeïstisch feest gewijd aan de verering van de universele moeder Shakti Mata, de bron van alle energie. Door Haar te vereren, bidden we dat ze onze levens zuivert en ons gezondheid, vreugde, vrede en welzijn brengt.

Navratri wordt gevierd op dezelfde tijd van het jaar dat Durga Mata de kwade demon Mahishasur versloeg en daarmee de wereld redde. Deze overwinning wordt tijdens Navratri herdacht en gevierd. Dat betekent echter niet dat we alleen maar moeten feesten. De overwinning van het goede op het kwade heeft een diepere betekenis, namelijk dat we onze innerlijke vijanden moeten vernietigen. Navratri heeft dus een bredere en diepere betekenis dan we denken. Het is niet alleen een overwinningsfestival, maar ook vooral een festival van het creëren van bewustzijn. Het is heel belangrijk om ons spirituele pad te kennen en ervan bewust te worden. Zo kunnen we uiteindelijk door middel van het beoefenen van yoga ons einddoel bereiken.

Donderdag 21 juni 2018 van 19.00u tot 21.00u

21 juni is sinds de invoering op 11 december 2014 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Wereld Yoga Dag. Een internationale dag waarop Yoga centraal staat. Wereldwijd zijn er deze dag duizenden yoga-events en ook An & Caatje doet mee! Jij ook?

Zondag 9 september 2018 van 11.00u tot 13.00u
Geboortedag van Ganesha en Krishna. Ganesha is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers. De Hindoes bidden tot Ganesha voor ze aan iets nieuws beginnen, zoals een nieuwe baan of wanneer ze verhuizen. Een beeld van hem staat vaak op splitsingen van wegen in India zodat hij de reizigers kan helpen de juiste beslissing te nemen waarnaar toe te gaan. Ganesha staat altijd aan het begin van iets, een eerste impuls.

Zondag 23 december 2018 van 11.00u tot 13.00u
Kerstmis (veelal zo aangeduid door rooms-katholieken), kerst(feest) (veelal zo aangeduid door protestanten) of het geboortefeest van de Heer is een belangrijk christelijk feest in het kerkelijk jaar. Met Kerstmis wordt door christenen de geboorte van Jezus Christus gevierd. Hoe korter de dagen worden, des te meer lichtjes worden er aangestoken. In de christelijke kerk wordt deze tijd de adventtijd genoemd; in de vier weken voor kerst bereidt men zich voor op de geboorte van Jezus. Voor sommige mensen ligt het hoogtepunt van de kerstviering op kerstavond, voor anderen op eerste kerstdag.

Dit is een speciale viering voor mensen die het kerstfeest samen met anderen bijzonder willen inluiden, om het licht te verwelkomen in het leven. Tijdens deze ochtend vieren we de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid.

Aanmelden voor het Yoga & harpconcert

  • Iedereen is van harte welkom en je hebt geen ervaring met Yoga nodig.