Yoga & harpconcert

Speciale viering: Yoga en Bhajans mét harp

Een zondagochtend breng je het liefst op een sfeervolle manier door. Daarom organiseert An & Caatje samen met Adaja Vloet- Bos een samenzijn, een zondagochtend Yoga uur en aansluitend het Harpconcert.


Programma

Na iedereen verwelkomt te hebben, begin je aan een avontuur. Meditatie, yogahoudingen, bezinning;  alles maak je mee tijdens het yoga uur.

Hierna neemt Adaja Vloet-Bos je ca.25 minuten mee met de prachtige harpklanken en met haar mooie stem zingt ze Indiase gebedsliederen (Bhajans).

Na het harpconcert is er koffie en (kruiden)thee met heerlijk gebak van bakster Caatje en sluiten we de mooie zondag af.

Bij het uitvoeren van de houdingen (Asana’s) in Yoga neemt je lichaam vele verschillende vormen aan van diverse schepselen, zoals, hond, kat, koe, kameel, zwaan, etc. Maar ook legendarische helden of goden, zoals Shiva of Ganesha. Door al deze vormen aan te nemen betoont de yogi (beoefenaar van Yoga, iemand die het Yogapad bewandeld) zijn respect omdat hij zich realiseert dat we allemaal van dezelfde energie komen.

Bhajans bezingen de naam van God, welke zich binnen of buiten jezelf bevindt. Ze zijn een eenvoudige manier om de lichtheid, de vreugde en de schoonheid van het leven te ervaren. Wellicht versta je geen Hindoestaans, maar de klanken raken je hart en je voelt wat er bezongen wordt.

Persoonlijke noot

Adaja (30) woont in Schoonbron en heeft van jongs af aan een passie voor het zingen van meditatieve en Indiase gebedsliederen. Sinds 2012 bespeelt ze de harp. Omdat de harp en Yoga een prachtige combinatie is, is er een samenwerking ontstaan met An & Caatje.


Details

Waar:
Bij An & Caatje, binnen in de Yogastudio.

Kosten:
€19,50 p.p., inclusief koffie/thee en lekkers van bakster Caatje en zoals altijd zijn de Yogabenodigdheden aanwezig. Je bent vrij om eigen spullen mee te nemen, zoals een handdoek, warme sokken of een lekker vest.

Wanneer en wat:

Zondag 24 maart 2019. Het lentefeest staat in het teken van Holi.
Zondag 23 juni 2019. Het zomerfeest!
Zondag 15 september 2019. Het najaarsfeest staat in het teken van Navratri
Zondag 22 december 2019. Het winterfeest staat in het teken van Kerstmis

Zondag 24 maart 2019 van 11.00u tot 13.00u:

Het lentefeest staat in het teken van Holi.

Ieder jaar begroeten de mensen in India de lente op een wel heel bijzondere manier: “Holi“ is het feest der kleuren en een van de belangrijkste feestelijkheden van het land. Hierbij viert men niet alleen de overgang van de winter naar de lente, maar volgens het hindoeïstische geloof ook de overwinning van het goede op het kwade – en dit alles in een enorm kleurrijk spektakel. Want de mensen werpen elkaar op die dag bontgekleurd poeder toe, het Gulal, en beschilderen elkaar ermee. Je wenst die persoon een kleurrijk leven toe en je zegt daarbij Shubh Holi! Het is een feest van eenheid: door de kleuren ziet iedereen er hetzelfde uit en kun je geen onderscheid te maken.

Zondag 23 juni 2019 van 11.00u tot 13.00u:

Het Yoga en Harpconcert in het teken van de zomer.

Zondag 15 september 2019 van 11.00u tot 13.00u:

Het najaarfeest staat in het teken van Navrati .Chaitra Navrati is hindoeïstisch feest gewijd aan de verering van de universele moeder Shakti Mata, de bron van alle energie. Deze ochtend wordt mede opgedragen aan alle moeders, aan de universele moeder, aan Maria, aan Kwan Yin, aan Tara en onze grote moeder aarde. Ze draagt en voedt alle leven. Deze ochtend staan in het teken van de cyclus van de dag, de seizoenen en het leven aangezien we allemaal een onderdeel zijn van de cyclus van komen en gaan.

Zondag 22 december 2019 van 11.00u tot 13.00u:

Het winterfeest staat in het teken van Kerstmis. (veelal zo aangeduid door rooms-katholieken), kerst(feest) (veelal zo aangeduid door protestanten) of het geboortefeest van de Heer is een belangrijk christelijk feest in het kerkelijk jaar. Dit is een speciale viering voor mensen die het kerstfeest samen met anderen bijzonder willen inluiden, om het licht te verwelkomen in het leven. Tijdens deze ochtend vieren we de overwinning van het goede over het kwade en van overwinning van het licht over de duisternis. Staan we stil bij het afgelopen jaar, bij degene die we verloren hebben en degene die we kracht en liefde sturen.

Aanmelden voor het Yoga & harpconcert

  • Iedereen is van harte welkom en je hebt geen ervaring met Yoga nodig.