Boeddhistisch Spiritueel centrum

Innerlijke rust vinden, dichterbij jezelf komen en je eigen kracht ontwikkelen; dat is waar ons Spiritueel centrum voor staat. De sfeer, de fijne energie en bovenal de liefdevolle mensen die er werken, maken het een hele toegankelijke en mooie ontmoetings- en inspiratieplek.

Wat we aanbieden

We bieden verschillende cursussen, workshops en sessies aan. Denk aan spirituele genezers, therapeuten en coaches die bij ons komen. Ieder met eigen kwaliteiten.

Van klankschalensessie, shiatsu massage, energetische healing, Hatha Yoga les tot energetische huisreiniging. Het kan allemaal.

Het spiritueel centrum is dus een soort wellnesscentrum voor lichaam, ziel en geest. 

Nu in ons centrum

Mantra, kirtan & bhajanavond MariAmma

Ervaar de innerlijke vreugde, liefde en verstilling in jezelf’
Door  Marianne Mouchart, Ton Wackerzapp en Naomi Bos.
 
Wij vormen samen de basis van de mantra groep MariAmma. Met een scala aan instrumenten, jarenlange ervaring, toewijding, liefde en bezieling, nemen we je graag mee op de stroom van ‘actieve meditatie’.

We zingen samen met jou mantra’s, kirtans en bhajans uit verschillende richtingen en tradities.
De hoge trilling van deze klanken brengt ons terug in contact met ons eigen Licht, de essentie, dat wat we werkelijk Zijn; Goddelijk. Er is niets zo belangrijk dan een grotere meditatieve verbinding te kunnen krijgen met het ware Zelf.

Onze avonden zijn bedoeld voor alle zang- en meditatie liefhebbers. Voor alle mensen die bezig zijn met bewustzijn en daarin de verdieping in hunzelf willen ervaren. Kom gerust ervaren of neem een vriend/ vriendin mee. Je bent van harte welkom🙏

 

Wanneer?
Vrijdagavond 30 september van 19.45- 21.30 uur.

Praktisch
Kom op tijd.
De schoenen gaan uit,  neem sokken/ sloffen mee.

Kosten
€10,00 p.p. incl. thee

Ouder & kind Yoga

Beleef samen de magie van Yoga…

In deze speciale workshop voor ouders/verzorgers en kind kun je samen met je kind het plezier en de magie van Yoga beleven.  

Je gaat samen met je kind op een Yoga-avontuur, waarin ontspanning, muziek en beweging met elkaar worden afgewisseld. Deze één-op-één aandacht met je kind kan de emotionele band en het vertrouwen in elkaar versterken. Deze workshop kan natuurlijk ook met je kleinkind, neefje of nichtje worden gevolgd.

Het is bedoeld voor een ouder/verzorger en een kind van 5 t/m 10 jaar.


Wanneer?
Zaterdag 8 oktober van 9.30-10.30 uur (vol) en
van 11.30-12.30 uur.

Praktisch
Draag kleding waarin jullie gemakkelijk kunnen bewegen.

Alle materialen zijn aanwezig, maar natuurlijk mag je je knuffel meenemen.

Kosten
€ 25,00 per koppel

Geleide meditatie

leer jezelf kennen…

De voordelen van meditatie zijn groot.
Het is een fijne manier om tot rust te komen, minder stress te ervaren, nieuwe energie te krijgen, meer emotionele balans, een lagere bloeddruk en beter te slapen.
Je leert jezelf kennen en de manier waarop jij in het leven staat, de verhouding tot jezelf, de mensen rond jou en de wereld. Door meer inzicht te krijgen kun je bewuste beslissingen nemen.

Een makkelijke manier om te beginnen met mediteren is door geleide meditatie. Deze vorm van meditatie kost relatief weinig inspanning en is fijn om mee te beginnen.

Terwijl je ligt op een matrasje leidt mijn stem (puur of in combinatie met muziek) je tijdens een geleide meditatie aandacht ergens heen, bijvoorbeeld naar omstandigheden die je een kalmerend gevoel geven. Het helpt je focussen op je ademhaling, je lichaam of bepaalde herinneringen en beelden. Je hoeft geen ervaring te hebben in meditatie en mag je zo vaak inschrijven als je wilt.

Wanneer?
Zaterdag 22 oktober van 10.00-11.00 uur
De Elementen

Zaterdag 19 november van 10.00-11.00 uur
De Helende waterval van Licht
Zondag 20 november van 10.00-11.00 uur
De Helende waterval van Licht

Zaterdag 10 december van 10.00-11.00 uur
Metta Meditatie en het Hart
Zondag 11 december van 10.00-11.00 uur
Metta meditatie en het Hart

Praktisch
De materialen zijn aanwezig in de Shala (gebedsruimte).                                                            

Kosten
€ 7,50 p.p. incl.thee

Mantra's en Heartsongs

Muziek vanuit het hart voor de ziel…
Door Mantra Moments 
 

Mantra Moments is in 2020 organisch ontstaan met Chantal, Gemma, Antoine en Ed.

Muzikale bijeenkomsten in het bos groeiden uit tot een maandelijks evenement. Samen spelen en zingen brengt zoveel vreugde, vrede, verzachting en verlichting dat we dit graag delen. Laat je begeleiden op de klanken, ritmes en melodieën door harp, gitaar, ukelele, drum, percussie en fluit. Het wordt een interactieve avond.

Je bent welkom om te komen luisteren, zingen, dansen, dagdromen, spelen en creëren.

Heartsongs laten zich het best omschrijven als muziek vanuit het hart voor de ziel. De meeste nummers hebben teksten in het Engels en Sanskriet. Ze zijn bedoeld als troost, of beschrijven een proces van verbondenheid, acceptatie en liefde.

Wanneer?
Op Vrijdag 28 oktober om 19.00 uur ontvangst,
start muzikale bijeenkomst om 19.30 – 21.45 uur.

Praktisch
De schoenen gaan uit. Doe je lekker warme sokken aan?
Je kunt je eigen kleine muziekinstrumenten/ percussie meenemen.
Geef je even door met hoeveel personen je komt genieten?

Kosten
Donatie naar eigen draagkracht en waardering voor Mantra Moment’s, inclusief koffie, thee en water.
Vooraf, in de pauze en achteraf is het mogelijk om een stuk  vlaai te kopen a € 2,50.

Mantra Sisters

Laat je verwonderen door de mooie klanke van de liederen …
Door Mantra Sisters 
 

Een spontaan samenwerkingsproject kwam tot stand toen zij gevraagd werden om muzikale begeleiding te verzorgen bij een huwelijksceremonie.  Meteen vanaf de start was er een muzikale flow en een sterke vocale verbinding. Een familiere vertrouwde verbinding die maakt dat ze elkaar als sisters beschouwen.

Ze zingen mantra liederen en rainbowsongs met mooie harmonien en kippevel momenten. 3 vrouwelijke stemmen met ieder zijn unieke klank en kleur,  begeleidt door gitaar, drum en harmonium, vormen samen een muzikaal en warm geheel.

Deze bijzondere en mooie samenwerking willen ze verder vieren. Laten we samen de eenheid, synchroniciteit en kleurrijkheid van het leven vieren in een mantra concert. Laat je verwonderen door de mooie klanken van de liederen en zing mee met de inspirerende mantra’s.

Wanneer?
Op vrijdag 18 november om 19.00 uur ontvangst,
start muzikale bijeenkomst om 19.30 – 21.45 uur.

Praktisch
De schoenen gaan uit. Doe je lekker warme sokken aan?
Je kunt je eigen kleine muziekinstrumenten/ percussie meenemen.
Geef je even door met hoeveel personen je komt genieten?

Kosten
Donatie naar eigen draagkracht en waardering voor Mantra Moment’s, inclusief koffie, thee en water.
Vooraf, in de pauze en achteraf is het mogelijk om een stuk vlaai te kopen a € 2,50.

Mantra sessies uit Tibet & India

Laat de stilte je meenemen naar een diepe ontspanning…
Door Paris Lopez en Barbara Sternotte 
 

Paris wijdt zich al bijna zijn hele leven aan muziek: hij speelt piano, en heeft piano in México en Nederland Conservatoria gestudeerd.
Barbara is geboren te Hasselt in 1992. Ze begon haar studies in 2011 als lyrische sopraan in het conservatorium te Maastricht. Ze zong in diverse koren, concerten en in opera ZUYD.

Mantra’s zijn gezongen gebeden in het Sanskriet. Deze worden gezongen om te komen tot een rustige mindset. Het is een eenvoudige manier om te mediteren. Er wordt gericht gefocust op intenties die herhaald worden in de vorm van een zin. Door bewust te zingen, krijgt elk woord een diepere betekenis. 

De prachtige klanken en woorden brengen harmonie in ons lichaam en geest. Hierdoor kun  je positieve energie en innerlijke rust ervaren en kunnen blokkades oplossen. Het geeft innerlijke kracht, zodat je gemakkelijker met de dagelijkse dingen om kunt gaan. 
Na de healing mantra, hoor je klanken en woorden nog nazinderen in je hoofd. De stilte is een magisch moment waar je de klanken voelt inwerken in je lichaam en geest. Haal diep in en uit. Laat de stilte je meenemen naar een diepe ontspanning.

Wanneer?
Op zaterdag 19 november om 19.45 – 21.30 uur.

Praktisch
De schoenen gaan uit. Er zijn matrasjes aanwezig.
Geef je door met hoeveel personen je komt genieten?

Kosten
€ 25,00 p.p. 

Energetische Healing

Rust, inzicht en balans…
Door Albert 
 

Hallo, ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Albert en ik geef al sinds 2008 Healings.  In mijn praktijk in Landgraaf heb ik al vele tevreden cliënten behandeld en nu krijg jij de kans om tijdens de Healingsdag je in te schrijven om een Healing te ontvangen. 

Healen betekent in het Nederlands “genezen” of “heel worden”. Bij Healing werk ik met energie. Dit is kosmische energie of universele energie, die ik overbreng op je, waarbij het opruimen van blokkade(s) en het activeren van het zelf genezend vermogen van jou centraal staat.
De energie gaat naar plaatsen waar het nodig is en heft de blokkade(s) op. Healing brengt ziel, gedachten en emoties in het lichaam in balans. Het geeft verlichting van je lichamelijke en/of psychische klachten en inzicht in waar die vandaan komen. Ga de zomer in met rust, inzicht en balans.

Wanneer?
Nog geen nieuwe datum gepland.

Praktisch
De behandeling duurt gemiddeld 1 uur.
Een healing vindt liggend plaats op de behandeltafel. Draag gemakkelijk zittende kleding, je schoenen gaan uit. 

Kosten
€ 45,00.

Heerlijk Yoga weekend in Yeunten Ling (B)

Yoga op een magische plek…
Door Rob Baeten
 

Mijn naam is Rob Baeten. Sinds 1996 heb ik de Yoga omarmd en is het een deel van mijn leven geworden. Tien jaar geleden ontstond de wens om zelf les te gaan geven en zo de Yoga te delen met anderen. Drie jaar geleden is deze wens uitgekomen en heb ik de Hatha docenten opleiding mogen doen in Nepal. 

Ik organiseer geheel verzorgde Yoga weekenden bij het Tibetaans Boeddhistisch Instituut Yeunten Ling in Huy (B). Dit is een van de grootste Boeddhistische Dharma-centra van Europa in een prachtige verassende omgeving en aangename rust.
De weekenden zijn toegankelijk voor iedereen en de groepen zijn niet groter dan 16 personen.Voor een impressie: 

 


Wanneer?
14,15 en 16 juli 2023
01,02 en 03 september 2023

Waar?
Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy (B).

Praktisch
Wanneer je interesse hebt sturen we je het hele programma door.

Kosten
Voor alle activiteiten en maaltijden is de prijs voor 16 personen tussen de €217,- en €265,- p.p afhankelijk van de kamer keuze.

Astrologie workshop: Je zonneteken - je levenskracht

Inzicht tot volledige acceptatie…
Door Deidre
 

Hoi, ik ben Deidre, Astroloog en Creativiteitscoach en ik help je om jezelf volledig te accepteren; je behoeften, je talenten en ook waar je pijn of angsten liggen.
Zodat je toegang kunt krijgen tot je hoogste creatieve potentie door middel van zelf-acceptatie en zelf-compassie. In de Astrologie kijken we naar de precieze momentopname van de stand van de planeten, hemellichamen en wiskundig berekende punten toen jij geboren werd. Deze hemellichamen en punten reizen constant door de Dierenriem.

De combinatie van al deze elementen geven een unieke blauwdruk voor jouw persoonlijkheid, behoeften, talenten en valkuilen. Inzicht hierin helpt je om te begrijpen hoe jij in elkaar steekt en waarom je bepaalde dingen heel gemakkelijk vindt en andere dingen niet zo.

In deze kosmische workshop leer je wat je Zonneteken is. In de volksmond je Sterrenbeeld. Veel mensen herkennen zich niet in de beschrijvingen die vaak gegeven worden over hun Sterrenbeeld.
In deze workshop leer je waarom dat is en vooral over wat je Zonneteken dan wel is.


Wanneer?
Nieuwe datum volgt.

Praktisch
De workshop wordt gegeven in groepjes van maximaal 6 personen. 
Je neemt pen en papier mee voor notities. Tevens je uitgeprinte geboortehoroscoop, als je je opgeeft voor de workshop ontvang je een mail hoe en waar je deze kunt maken.

Kosten
€ 40,00 p.p.

Sound Healing Gem & Jes

Heb vertrouwen in wat er komt…
Door Gemma en Jessie 
 

Heerlijk ontspannen, een moment voor jezelf. Je mag lekker gaan liggen en luisteren naar de betoverende klanken van de stem en instrumenten zoals: de drum, klankschalen, Tibetaanse “singing bowls”, rain drum en native flute. 

Een Sound healing is liefde, tijd en ruimte geven aan jezelf. Het geeft diepe innerlijke rust en werkt helend. Het brengt je terug naar je natuurlijke staat van harmonie en balans. Geluid is klank; klank is trilling en het effect van trilling is resonantie in je lijf.

Laat je meenemen op de klanken, geef je over aan wat er is, laat los wat er was en heb vertrouwen in wat er komt.

Wanneer?
Er is nog geen datum gepland. Wil jij deze mooie beleving boeken voor jou team of vriendengroep dat is uiteraard ook mogelijk.
Maximaal 12 personen.

Praktisch
Yogamat en dekens zijn aanwezig. Trek lekker zittende en warme kleding aan en dikke sokken, want de schoenen gaan uit. 

Kosten
€ 20,00
Inclusief thee en gebak.

De vuurcirkel

Vuur is krachtig, vuur is helend, vuur werkt transformerend… 
Door Joep Schelberg
 
Joep is een man van de natuur. Zijn drijfveer is: ‘Mens en natuur verbinden als helende kracht’. Als  paardencoach en energetisch coach begeleid hij mensen graag op hun levenspad, waarbij hij zich laat leiden door zijn spirit team.
 

Eén van de krachtige en transformerende elementen van de natuur is vuur. Bij de vuurcirkel verbinden we ons met het vuur, onszelf en met elkaar. Op deze avond is er ruimte voor het groepsproces én je eigen proces. Je mag delen met de groep of in stilte meedoen. 

Tijdens de ceremonie laten we los wat ons niet meer dient en verwelkomen we het nieuwe. Joep zorgt voor een veilige sfeer, die je als een warme bedding zult ervaren van waaruit mooie verbindingen ontstaan.

Wanneer?
Er is momenteel geen datum geplant.  Heb je interesse of wil je graag meer informatie dan neem gerust contact met ons op.

Praktisch
Trek warme kleding aan en schoenen die vies mogen worden. Neem een lekkere warme deken mee als je het snel koud hebt.

Kosten
€ 25,00 per persoon, inclusief thee, fruit en veganistische soep.

Onze ruimte en de locatie

Onze ruimte voor retraites, meditatie, intervisie en stilte ligt in het mooie Zuid-Limburg, vlakbij Valkenburg aan de Geul. En biedt veel mogelijkheden om je fysieke en spirituele gezondheid te bevorderen, te ontwikkelen en te delen. Ook in onze grote tuin kun je midden in de natuur in de fruitboomgaard of in onze meditatiecirkel gegarandeerd tot rust komen. Onze locatie in Schin op Geul is goed bereikbaar. 

Thuiskomen bij jezelf...

Loskomen van alle dagelijkse prikkels en opnieuw verbinding maken tussen je hoofd en je hart. Gedachten, patronen en oude overtuigingen loslaten en thuiskomen bij jezelf. En dit meenemen in je dagelijks leven. Dat is een cadeau dat je jezelf altijd mag geven.

Een bezoek aan ons Spiritueel centrum is daarom voor iedereen weggelegd en altijd een goed idee. Want wie wil er nu niet wat meer innerlijke rust?

Een mooi cadeau

Geef jij liever een ervaring cadeau? Met een cadeaubon van An & Caatje geef je een dierbaar iemand een Yogales, een vlaaibakworkshop of sessie in ons Spirituele centrum. Een prachtig gebaar.