Boeddhistisch Spiritueel centrum

Innerlijke rust vinden, dichterbij jezelf komen en je eigen kracht ontwikkelen; dat is waar ons Spiritueel centrum voor staat. De sfeer, de fijne energie en bovenal de liefdevolle mensen die er werken, maken het een hele toegankelijke en mooie ontmoetings- en inspiratieplek.

Wat we aanbieden

We bieden verschillende cursussen, workshops en sessies aan. Denk aan spirituele genezers, therapeuten en coaches die bij ons komen. Ieder met eigen kwaliteiten.

Van klankschalensessie, shiatsu massage, energetische healing, Hatha Yoga les tot energetische huisreiniging. Het kan allemaal.

Het spiritueel centrum is dus een soort wellnesscentrum voor lichaam, ziel en geest. 

Nu in ons centrum

De vuurcirkel

Vuur is krachtig, vuur is helend, vuur werkt transformerend… 
Door Joep Schelberg
 
Joep is een man van de natuur. Zijn drijfveer is: ‘Mens en natuur verbinden als helende kracht’. Als  paardencoach en energetisch coach begeleid hij mensen graag op hun levenspad, waarbij hij zich laat leiden door zijn spirit team.
 

Eén van de krachtige en transformerende elementen van de natuur is vuur. Bij de vuurcirkel verbinden we ons met het vuur, onszelf en met elkaar. Op deze avond is er ruimte voor het groepsproces én je eigen proces. Je mag delen met de groep of in stilte meedoen. 

Tijdens de ceremonie laten we los wat ons niet meer dient en verwelkomen we het nieuwe. Joep zorgt voor een veilige sfeer, die je als een warme bedding zult ervaren van waaruit mooie verbindingen ontstaan.

Wanneer?
Op zaterdag 29 januari om 19.00 uur openen we de vuurcirkel en de ceremonie duurt ongeveer 2 uur.

Praktisch
Trek warme kleding aan en schoenen die vies mogen worden. Neem een lekkere warme deken mee als je het snel koud hebt.

Kosten
€ 25,00 per persoon, inclusief thee en een veganistisch hapje

Live Gospel muziek

Muziek vanuit het hart als heler en verbinder…
Door Robbert Duijf
 

Robbert brengt zijn muziek puur, oprecht en vol passie. Je herkent hem en zijn muziek in dit verhaal over Gospel-Blues: De term gospelmuziek ontstond waarschijnlijk in de jaren 20. Op de katoenvelden was het voor de slaven niet toegestaan om met elkaar te praten, zingen mochten ze echter wel. Zo ontstonden liederen van hoop en bemoediging, ze werden verrijkt met ritmische invloeden uit de blues.

Gospelmuziek wordt gekarakteriseerd door geïmproviseerde, verhalende passages en extravagante expressiviteit. De overdracht van gevoelens, de eigenheid van de zanger, zijn durf om zich bloot te geven dankzij de herkenning en ondersteuning van de toehoorders, dat is wat gospel-blues in zijn puurste vorm inhoudt. Dat is ook wat gospel-blues onderscheidt van andere muziekgenres, het roept een gemeenschapsgevoel op en zorgt voor verbinding.

In een mix van old school delta-blues, Brits-Amerikaanse folk revival en gospel-blues, vertelt hij zijn verhalen samen met zijn gitaar. Zijn stem is rouw, oprecht en vol overgave. Door vanuit zijn hart te spelen en zingen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek. Een verbinding die juist in deze tijd zo belangrijk is!

Zijn laatste release Dangerous Mood is een combinatie van solo-werk en gastmuzikanten. De nummers op de plaat zijn heel persoonlijk, elk nummer vertelt zijn eigen verhaal over pijn, verlies, hoop en liefde.

Wanneer?
Op zondag 6 februari van 14.00 tot 17.00 uur.

Praktisch
Geef je even door met hoeveel personen je komt genieten?

Kosten
€ 25,00 per persoon, inclusief koffie, thee en gebak

De vuurcirkel met kind en ouder

Vuur is krachtig, vuur is helend, vuur werkt transformerend… 
Door Joep Schelberg
 

Voor volwassenen hebben is er de prachtige ceremonie. De vraag is groot of het ook samen met kinderen mogelijk is. Jazeker kan dat!

Onze “kleintjes” zijn hier gekomen met een nog verfijnder bewustzijn als ons. Door ons met jong en oud(er) te verbinden met het vuur, verbinden we met elkaar. Op een speelse en vrolijke manier delen we op deze avond waar we blij van worden. En er is ruimte om stil te staan bij wat niet zo leuk vinden.

Door interactief bezig te zijn laten we de kinderen kennis maken met de helende kracht van het vuur en de natuur. We maken een krachtvoorwerp. Een persoonlijk voorwerp dat ze zelf mogen knutselen met behulp van ouder of verzorger. Hierbij mogen de kleintjes een of meerdere wensen doen.

Wanneer?
Op vrijdag 11 februari om 17.00 uur openen we de vuurcirkel en de ceremonie duurt ongeveer 2 uur.

Praktisch
Trek allebei warme kleding aan en schoenen die vies mogen worden. Neem een lekkere warme deken mee als je het snel koud hebt.

Kosten
40,00 per koppel,  € 17,50 per extra kindInclusief thee en soep met vers gebakken brood.

Cacao ceremonie

Ik wil je graag meenemen op een reis; een reis naar je hart… 
Door Dinja Paters
 

Laat mij je een verhaal vertellen over een zeer speciale ceremonie…een ontmoeting met het plantmedicijn van de liefde: Sacred Cacao.

Als je Cacao drinkt begint je hart te ontwaken. Je krijgt de kans contact te maken met je hart en ALLES te voelen dat zich aandient. We kunnen er onbewust voor kiezen het contact met ons hart te verliezen door gebeurtenissen in onze kindertijd, trauma of een gebroken hart.

‘Als ik het niet voel dan is het er niet’ zegt je onderbewuste uit zelfbescherming. Vervolgens slaat het op in je lichaam met alle gevolgen van dien. Stress, burn-out klachten of zelfs fysieke klachten en ziekten.

Tijdens deze ceremonie ga je, met behulp van Sacred Cacao, Rapé (optioneel), ademwerk en geleide meditatie jezelf permissie geven je over te geven aan je hart zodat gevoelens gaan stromen.

Mooie gevoelens zoals (zelf) liefde, compassie, levensvreugde en bliss. Maar ook minder fijne gevoelens zoals verdriet, angst, oordeel, schaamte en pijn. Het één kan niet zonder het ander; Als je, uit zelfbescherming, nare gevoelens niet wilt voelen is het ook lastig om fijne gevoelens te ervaren.

Deze gevoelens willen alleen maar gevoeld worden om vervolgens te transformeren en op te lossen met opluchting, compassie en een beter contact met je intuïtie als gevolg.

Dit is het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven!

Contra indicaties Cacao: hartklachten en Anti-depressiva 

Wanneer?
Op vrijdag 18 februari, vrijdag 18 maart en zondag 24 april van 15.00 tot 18.00 uur (kan wat uitlopen). Inloop vanaf 14.45 uur.

Praktisch
Trek lekker zittende en warme kleding aan en dikke sokken, want de schoenen gaan uit. 

Kosten
50,00 per persoon.

Mantra's en Heartsongs

Muziek vanuit het hart voor de ziel…
Door Mantra Moments 
 

Mantra Moments is in 2020 organisch ontstaan met Chantal, Gemma, Antoine en Ed.

Muzikale bijeenkomsten in het bos groeiden uit tot een maandelijks evenement. Samen spelen en zingen brengt zoveel vreugde, vrede, verzachting en verlichting dat we dit graag delen. Laat je begeleiden op de klanken, ritmes en melodieën door harp, gitaar, ukelele, drum, percussie en fluit. Het wordt een interactieve avond.

Je bent welkom om te komen luisteren, zingen, dansen, dagdromen, spelen en creëren.

Heartsongs laten zich het best omschrijven als muziek vanuit het hart voor de ziel. De meeste nummers hebben teksten in het Engels en Sanskriet. Ze zijn bedoeld als troost, of beschrijven een proces van verbondenheid, acceptatie en liefde.

Wanneer?
Op donderdag 24 februari om 19.00 uur ontvangst, start muzikale bijeenkomst om 19.30 – 21.45 uur.

Praktisch
De schoenen gaan uit. Doe je lekker warme sokken aan?
Je kunt je eigen kleine muziekinstrumenten/ percussie meenemen.
Geef je even door met hoeveel personen je komt genieten?

Kosten
Donatie naar eigen draagkracht en waardering.
Inclusief koffie, thee en een gebakje.

Onze ruimte en de locatie

Onze ruimte voor retraites, meditatie, intervisie en stilte ligt in het mooie Zuid-Limburg, vlakbij Valkenburg aan de Geul. En biedt veel mogelijkheden om je fysieke en spirituele gezondheid te bevorderen, te ontwikkelen en te delen. Ook in onze grote tuin kun je midden in de natuur in de fruitboomgaard of in onze meditatiecirkel gegarandeerd tot rust komen. Onze locatie in Schin op Geul is goed bereikbaar. 

Thuiskomen bij jezelf...

Loskomen van alle dagelijkse prikkels en opnieuw verbinding maken tussen je hoofd en je hart. Gedachten, patronen en oude overtuigingen loslaten en thuiskomen bij jezelf. En dit meenemen in je dagelijks leven. Dat is een cadeau dat je jezelf altijd mag geven.

Een bezoek aan ons Spiritueel centrum is daarom voor iedereen weggelegd en altijd een goed idee. Want wie wil er nu niet wat meer innerlijke rust?

Een mooi cadeau

Geef jij liever een ervaring cadeau? Met een cadeaubon van An & Caatje geef je een dierbaar iemand een Yogales, een vlaaibakworkshop of sessie in ons Spirituele centrum. Een prachtig gebaar.

Menu